Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często nie mamy pomysłu jak przetworzyć winogrona. Kompot na zimę , tylko trzy składniki: winogrona, woda, cukier.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 427
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4502
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 340
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 440
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 427
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4502
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 340
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 440
Składniki
1.Przygotowujemy odparzone słoiki. Kiście winogron płuczemy w zimnej wodzie. 2. Do garnka z woda wsypujemy cukier (gramatura podana w składnikach). Cukier musi rozpuścic się w wodzie. Gotujemy doprowadzając do wrzenia. 3. Do wyparzonych słoików dodajemy zdjęte z kiści kulki z winogron. 4. Zalewamy owoce winogron przygotowanym syropem z wody i cukru. zamykamy słoiki. 5.Pasteryzacja ok 20 min. I tyle. a kompocik pycha.