Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często nie mamy pomysłu jak przetworzyć winogrona. Kompot na zimę , tylko trzy składniki: winogrona, woda, cukier.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 40
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18568
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7093
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30690
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 40
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18568
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7093
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30690
Składniki
1.Przygotowujemy odparzone słoiki. Kiście winogron płuczemy w zimnej wodzie. 2. Do garnka z woda wsypujemy cukier (gramatura podana w składnikach). Cukier musi rozpuścic się w wodzie. Gotujemy doprowadzając do wrzenia. 3. Do wyparzonych słoików dodajemy zdjęte z kiści kulki z winogron. 4. Zalewamy owoce winogron przygotowanym syropem z wody i cukru. zamykamy słoiki. 5.Pasteryzacja ok 20 min. I tyle. a kompocik pycha.