Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często nie mamy pomysłu jak przetworzyć winogrona. Kompot na zimę , tylko trzy składniki: winogrona, woda, cukier.
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6333
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 113
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 862
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2220
Królowa grilla :)
Odsłon: 1608
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6333
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 113
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 862
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2220
Królowa grilla :)
Odsłon: 1608
Składniki
1.Przygotowujemy odparzone słoiki. Kiście winogron płuczemy w zimnej wodzie. 2. Do garnka z woda wsypujemy cukier (gramatura podana w składnikach). Cukier musi rozpuścic się w wodzie. Gotujemy doprowadzając do wrzenia. 3. Do wyparzonych słoików dodajemy zdjęte z kiści kulki z winogron. 4. Zalewamy owoce winogron przygotowanym syropem z wody i cukru. zamykamy słoiki. 5.Pasteryzacja ok 20 min. I tyle. a kompocik pycha.