Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często nie mamy pomysłu jak przetworzyć winogrona. Kompot na zimę , tylko trzy składniki: winogrona, woda, cukier.
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1137
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 84
Masz ochotę zrobić domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest to trudny...
Odsłon: 10534
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1137
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 84
Masz ochotę zrobić domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest to trudny...
Odsłon: 10534
Składniki
1.Przygotowujemy odparzone słoiki. Kiście winogron płuczemy w zimnej wodzie. 2. Do garnka z woda wsypujemy cukier (gramatura podana w składnikach). Cukier musi rozpuścic się w wodzie. Gotujemy doprowadzając do wrzenia. 3. Do wyparzonych słoików dodajemy zdjęte z kiści kulki z winogron. 4. Zalewamy owoce winogron przygotowanym syropem z wody i cukru. zamykamy słoiki. 5.Pasteryzacja ok 20 min. I tyle. a kompocik pycha.