Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki lata w słoikach.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 800
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12645
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 800
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12645
Składniki
Czereśnie się myje, szypułkuje i dryluje. Drylowałam ręcznie, bo to był tylko kilogram. Owoce układa się w słoikach , wsypuje się łychę cukru i zalewa wodą. Słoiki pasteryzuje się 25 minut od zagotowania. ` Można dodać więcej cukru jak ktoś lubi słodkie. Smacznego :)