Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot z czerwonej porzeczki na zimę.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25886
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3066
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1399
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25886
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3066
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1399
Składniki
Porzeczki do kompotu wybieramy zdrowe i dojrzałe. Myjemy, obrywamy końcówki. Wymyte oczyszczone owoce wkładamy do 2 litrowego, wyparzonego słoja. Zalewamy zrobionym z cukru i wody syropem, owoce powinny być całkowicie zalane syropem.
Zakręcamy słoik i pasteryzujemy w 90 stopniach Celsjusza 15 minut. Po wyjęciu słoika z wody sprawdzamy zamknięcie słoika. Studzimy i ostudzony słój wynosimy do piwnicy. Smacznego!!!