Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry przepis na rozpoczęcie winobrania i nie tylko na wytrawnie!
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 12
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 9
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65173
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 702
Popularnym daniem kuchni małopolskiej są hulajdy. To niewielkie, okrągłe klus...
Odsłon: 81
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 12
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 9
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65173
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 702
Popularnym daniem kuchni małopolskiej są hulajdy. To niewielkie, okrągłe klus...
Odsłon: 81
Składniki
Winogrona trzeba opłukać, odszypułkować i kulki włożyć do słoika. Do każdego słoika można wsypać łyżkę cukru lub więcej jak ktoś lubi słodkie. Na kompot nadają się każde winogrona i deserowe i winiarskie. Słoiki wypełnia się wodą filtrowaną, zakręca i pasteryzuje 20 minut od zagotowania się wody. Gotowe!
Smacznego :)