Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry przepis na rozpoczęcie winobrania i nie tylko na wytrawnie!
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40599
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 972
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 243
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3299
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40599
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 972
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 243
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3299
Składniki
Winogrona trzeba opłukać, odszypułkować i kulki włożyć do słoika. Do każdego słoika można wsypać łyżkę cukru lub więcej jak ktoś lubi słodkie. Na kompot nadają się każde winogrona i deserowe i winiarskie. Słoiki wypełnia się wodą filtrowaną, zakręca i pasteryzuje 20 minut od zagotowania się wody. Gotowe!
Smacznego :)