Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zimie sięgamy po nie najczęściej :)
Polecam, pychota.
Odsłon: 745
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5056
Polecam, pychota.
Odsłon: 745
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5056
Składniki
Najpierw przygotuj słoiki i nakrętki. Czyli dobrze umyj i wytrzyj. Do dużego garnka wlej 8 litrów wody, wsyp 1 kg. cukru i zagotuj. W między czasie powkładaj do słoików do pełna, wypłukane czereśnie. Do każdego słoika wlej słodką, gorącą wodę. Szczelnie zakręć i pasteryzuj 15 minut. W przepisie nie podaję ilości czereśni, ponieważ miałam ich bardzo dużo. Gotowałam cztery garnki w osłodzoną wodą. Używałam litrowych słoików Polecam i życzę smacznego.