Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zimie sięgamy po nie najczęściej :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3860
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414811
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2403
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3860
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414811
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2403
Składniki
Najpierw przygotuj słoiki i nakrętki. Czyli dobrze umyj i wytrzyj. Do dużego garnka wlej 8 litrów wody, wsyp 1 kg. cukru i zagotuj. W między czasie powkładaj do słoików do pełna, wypłukane czereśnie. Do każdego słoika wlej słodką, gorącą wodę. Szczelnie zakręć i pasteryzuj 15 minut. W przepisie nie podaję ilości czereśni, ponieważ miałam ich bardzo dużo. Gotowałam cztery garnki w osłodzoną wodą. Używałam litrowych słoików Polecam i życzę smacznego.