Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
robię je co roku ,są bardzo smaczne
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8446
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 523
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8446
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 523
Składniki
wykonanie :Śliwki umyć osuszyć na durszlaku, wydrylować, wkładać do słoików, zasypać po trzy łyżki cukru(chyba że ktoś woli mniej), zalać do połowy słoika wodą(ja daję surową),zakręcić szczelnie słoik. Pasteryzować od zagotowania na wolnym ogniu 20 minut.Wyszło mi 12 słoików różnej wielkości.