Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
robię je co roku ,są bardzo smaczne
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117874
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8302
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3086
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2021
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1492
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117874
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8302
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3086
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2021
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1492
Składniki
wykonanie :Śliwki umyć osuszyć na durszlaku, wydrylować, wkładać do słoików, zasypać po trzy łyżki cukru(chyba że ktoś woli mniej), zalać do połowy słoika wodą(ja daję surową),zakręcić szczelnie słoik. Pasteryzować od zagotowania na wolnym ogniu 20 minut.Wyszło mi 12 słoików różnej wielkości.