Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zapas na zimę do potraw (sosy, zupy, sałatki, surówki itp)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 230
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 970
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4049
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 230
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 970
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4049
Składniki
Wykonanie: Pomidory zalać wrzątkiem, po czym przelać zimną wodą, obrać ze skórki i pokroić. Włożyć do garnka, zalać 3 łyżkami oliwy i rozgotować, następnie zmiksować. W innym garnku rozgrzać resztę oliwy, włożyć drobno posiekaną cebulę z czosnkiem i zeszklić. Dodać startą marchew, seler i pietruszkę i dusić do miękkości. Dodać pomidory, przyprawy do smaku i dusić jeszcze bardzo powoli przez 30 minut, co jakiś czas mieszając. Po koniec dodać posiekaną zieleninę i chwilę jeszcze podsmażyć. Przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i pasteryzować około 25 minut.