Do góry

Przetwory Przepis na:

Koncentrat warzywny do słoików

Koncentrat warzywny do słoików

Autor:

Przepisów i artykułów: 2310 Ocena: 14630

Dodano:

Odsłon: 3459

Super zapas na zimę do potraw (sosy, zupy, sałatki, surówki itp)

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Pomidory zalać wrzątkiem, po czym przelać zimną wodą, obrać ze skórki i pokroić. Włożyć do garnka, zalać 3 łyżkami oliwy i rozgotować, następnie zmiksować. W innym garnku rozgrzać resztę oliwy, włożyć drobno posiekaną cebulę z czosnkiem i zeszklić. Dodać startą marchew, seler i pietruszkę i dusić do miękkości. Dodać pomidory, przyprawy do smaku i dusić jeszcze bardzo powoli przez 30 minut, co jakiś czas mieszając. Po koniec dodać posiekaną zieleninę i chwilę jeszcze podsmażyć. Przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i pasteryzować około 25 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń