Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zapas na zimę do potraw (sosy, zupy, sałatki, surówki itp)
Nie od dziś wiadomo, że tajemnica wyjątkowego smaku mocnego bulionu tkwi w je...
Odsłon: 13695
Świąteczna wersja bulionu podana z pierożkami mięsnymi, posypana nitkami szaf...
Odsłon: 347
Lato to najlepszy czas, aby zapełnić spiżarnię zapasami na zimę. Poza tradycy...
Odsłon: 21685
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 778
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 155
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 778
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 155
Składniki
Wykonanie: Pomidory zalać wrzątkiem, po czym przelać zimną wodą, obrać ze skórki i pokroić. Włożyć do garnka, zalać 3 łyżkami oliwy i rozgotować, następnie zmiksować. W innym garnku rozgrzać resztę oliwy, włożyć drobno posiekaną cebulę z czosnkiem i zeszklić. Dodać startą marchew, seler i pietruszkę i dusić do miękkości. Dodać pomidory, przyprawy do smaku i dusić jeszcze bardzo powoli przez 30 minut, co jakiś czas mieszając. Po koniec dodać posiekaną zieleninę i chwilę jeszcze podsmażyć. Przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i pasteryzować około 25 minut.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 326
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 195