Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zapas na zimę do potraw (sosy, zupy, sałatki, surówki itp)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10550
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336855
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4581
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424434
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10550
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336855
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4581
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424434
Składniki
Wykonanie: Pomidory zalać wrzątkiem, po czym przelać zimną wodą, obrać ze skórki i pokroić. Włożyć do garnka, zalać 3 łyżkami oliwy i rozgotować, następnie zmiksować. W innym garnku rozgrzać resztę oliwy, włożyć drobno posiekaną cebulę z czosnkiem i zeszklić. Dodać startą marchew, seler i pietruszkę i dusić do miękkości. Dodać pomidory, przyprawy do smaku i dusić jeszcze bardzo powoli przez 30 minut, co jakiś czas mieszając. Po koniec dodać posiekaną zieleninę i chwilę jeszcze podsmażyć. Przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i pasteryzować około 25 minut.