Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna konfitura dla dzieci.
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13482
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 608
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13482
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 608
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
Wykonanie: Agrest umyć, oczyścić, wrzucić do gorącego syropu sporządzonego z 3 szklanek cukru i 1 szklanki wody, przykryć i odstawić na 12 godzin. Maliny opłukać, osączyć i włożyć także do gorącego syropu sporządzonego z 4 szklanek wody i 2 kg cukru, po czym odstawić na 3 godziny. Po tym czasie maliny zagotować, wystudzić(proces ten powtórzyć 3 razy) zbierając szumowiny. Przygotowany agrest połączyć z malinami i smażyć bardzo powoli przez 10 minut z dodatkiem kwasku cytrynowego. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.