Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna konfitura dla dzieci.
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 42
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 326
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 129
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 92
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 42
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 326
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 129
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 92
Składniki
Wykonanie: Agrest umyć, oczyścić, wrzucić do gorącego syropu sporządzonego z 3 szklanek cukru i 1 szklanki wody, przykryć i odstawić na 12 godzin. Maliny opłukać, osączyć i włożyć także do gorącego syropu sporządzonego z 4 szklanek wody i 2 kg cukru, po czym odstawić na 3 godziny. Po tym czasie maliny zagotować, wystudzić(proces ten powtórzyć 3 razy) zbierając szumowiny. Przygotowany agrest połączyć z malinami i smażyć bardzo powoli przez 10 minut z dodatkiem kwasku cytrynowego. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.