Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone pomidory można też wykorzystać do przygotowania konfitury.
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 125
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 291
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 323
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13140
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 63
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 125
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 291
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 323
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13140
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 63
Składniki
Pomidory dokładnie umyłem, pokroiłem w plasterki, pomarańcze wyszorowałem, sparzyłem wrzątkiem, jedną pokroiłem w cienkie plasterki, a z pozostałych wycisnąłem sok. Pomidory przełożyłem do garnka, dodałem sok pomarańczowy, wsypałem żelfix, doprowadziłem do zagotowania, ciągle mieszając drewnianą łyżką. Dosypałem cukier, wrzuciłem plastry pomarańczy pokrojonej razem ze skórką, gotowałem jeszcze 5 minut. Zestawiłem garnek, łyżką cedzakową zebrałem pianę. Napełniłem po brzegi wyparzone słoiki, szczelnie zakręciłem pokrywki, słoiki ustawiłem do góry dnem na 5 minut.