Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do jagnięciny i naleśników.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 103
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 192
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 382
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 103
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 192
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 382
Składniki
Wykonanie: Truskawki opłukać, oczyścić z szypułek, większe przekroić na pół i osuszyć na ręczniku papierowym. Pomarańcze sparzyć, obrać, pokroić, oczyścić z pestek, a z jednej pomarańczy skórkę pokroić w cienkie paski. Owoce przełożyć do rondelka razem zez skórką i połową cukru. Następnie smażyć na wolnym ogniu aż konfitura zgęstnieje i stanie się szklista. Pod koniec smażenia dodać resztę cukru i po chwili konfiturę przełoży ć do wyparzonych słoiczków. Dokładnie zamknąć, odwrócić do góry dnem do wystudzenia. Do dłuższego przechowywania pasteryzować około 15 minut.