Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do jagnięciny i naleśników.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1589
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 968
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1589
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 968
Składniki
Wykonanie: Truskawki opłukać, oczyścić z szypułek, większe przekroić na pół i osuszyć na ręczniku papierowym. Pomarańcze sparzyć, obrać, pokroić, oczyścić z pestek, a z jednej pomarańczy skórkę pokroić w cienkie paski. Owoce przełożyć do rondelka razem zez skórką i połową cukru. Następnie smażyć na wolnym ogniu aż konfitura zgęstnieje i stanie się szklista. Pod koniec smażenia dodać resztę cukru i po chwili konfiturę przełoży ć do wyparzonych słoiczków. Dokładnie zamknąć, odwrócić do góry dnem do wystudzenia. Do dłuższego przechowywania pasteryzować około 15 minut.