Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do jagnięciny i naleśników.
Dzisiaj gołąbki z grzybami , przygotowane na prośbę ciężarnej, a jak to mówią...
Odsłon: 521
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 248
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 2157
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 958
Dzisiaj gołąbki z grzybami , przygotowane na prośbę ciężarnej, a jak to mówią...
Odsłon: 521
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 248
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 2157
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 958
Składniki
Wykonanie: Truskawki opłukać, oczyścić z szypułek, większe przekroić na pół i osuszyć na ręczniku papierowym. Pomarańcze sparzyć, obrać, pokroić, oczyścić z pestek, a z jednej pomarańczy skórkę pokroić w cienkie paski. Owoce przełożyć do rondelka razem zez skórką i połową cukru. Następnie smażyć na wolnym ogniu aż konfitura zgęstnieje i stanie się szklista. Pod koniec smażenia dodać resztę cukru i po chwili konfiturę przełoży ć do wyparzonych słoiczków. Dokładnie zamknąć, odwrócić do góry dnem do wystudzenia. Do dłuższego przechowywania pasteryzować około 15 minut.