Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadmiar winogron ogrodowych można przetworzyć na konfiturę.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32481
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32481
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
Winogrona umyłem, oddzieliłem od gałązek, przekroiłem na połówki i usunąłem pestki. Posypałem zmielonymi goździkami, zalałem wermutem i włożyłem do garnka o grubym dnie. Winogrona zagotowałem, dodałem cukier i gotowałem ,aż konfitura zgęstniała. Czyste i ciepłe słoiki napełniłem gorącą konfiturą i szczelnie zamknąłem.