Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały zapas na zimę do deserów.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17666
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1778
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15323
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5543
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9059
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17666
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1778
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15323
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5543
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9059
Składniki
Wykonanie: Melon obrać, oczyścić z pestek, pokroić, wrzucić do osolonej wody, zgotować i osączyć. Z cukru i odrobiny wody ugotować syrop, dodać goździki, cynamon i ocet. Następnie wyjąć przyprawy, syrop przestudzić i zalać melona w garnku. Odstawić na 24 godziny, po czym zlać syrop, zagotować i do gotującego syropu wrzucić kawałki melona. Smażyć kilka minut do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Przełożyć do słoików i szczelnie zamknąć.