Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały zapas na zimę do deserów.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14338
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1669
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16402
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6597
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14338
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1669
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16402
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6597
Składniki
Wykonanie: Melon obrać, oczyścić z pestek, pokroić, wrzucić do osolonej wody, zgotować i osączyć. Z cukru i odrobiny wody ugotować syrop, dodać goździki, cynamon i ocet. Następnie wyjąć przyprawy, syrop przestudzić i zalać melona w garnku. Odstawić na 24 godziny, po czym zlać syrop, zagotować i do gotującego syropu wrzucić kawałki melona. Smażyć kilka minut do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Przełożyć do słoików i szczelnie zamknąć.