Do góry

Przetwory Przepis na:

Konfitura z żurawiny.

Konfitura z żurawiny.

Autor:

Przepisów i artykułów: 762 Ocena: 14526

Dodano:

Odsłon: 4732

Pyszna i zdrowa:) Na zdjęciu jest jeszcze ciepła,ale po stężeniu jest jak galaretka.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umytą żurawinę dać do rondla,zasypać cukrem i gotować ciągle mieszając do rozpuszczenia cukru.
    Skórkę z cytryny zetrzeć.Sok wycisnąć i wlać do żurawiny.Gotować na małym ogniu około godz.Dodać skórkę z cytryny.
    Na drugi dzień jeśli nie jest gęsta chwilę pogotować.
    Dawać gorącą do słoików,zakręcić i obrócić do góry dnem do wystudzenia.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń