Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konfitura jest doskonałym dodatkiem do mięs, serów, ciast, deserów. Warto zrobić chociaż kilka słoiczków.
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 26
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 134
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 26
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 134
Składniki
Owoce żurawiny dokładnie przebrać. Odrzucić owoce niedojrzałe i uszkodzone. Przełożyć do garnka z grubym dnem. Dodać cukier i sok z pomarańczy. Ilość cukru można zmniejszyć lub zwiększyć. Gotować na wolnym ogniu. Pomieszać od czasu do czasu. Dusić owoce do uzyskania właściwej konsystencji konfitury. Gorącą masę zapakować do małych słoiczków. Dokładnie zakręcić wieczka. Odwrócić do góry denkami. Można zapasteryzować ok 10 min dla pewności, że się nie otworzą. Słoiczki i wieczka do słoiczków powinny być wyparzone. Smacznego