Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konfitura jest doskonałym dodatkiem do mięs, serów, ciast, deserów. Warto zrobić chociaż kilka słoiczków.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 136
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 331
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1385
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2532
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25837
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 136
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 331
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1385
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2532
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25837
Składniki
Owoce żurawiny dokładnie przebrać. Odrzucić owoce niedojrzałe i uszkodzone. Przełożyć do garnka z grubym dnem. Dodać cukier i sok z pomarańczy. Ilość cukru można zmniejszyć lub zwiększyć. Gotować na wolnym ogniu. Pomieszać od czasu do czasu. Dusić owoce do uzyskania właściwej konsystencji konfitury. Gorącą masę zapakować do małych słoiczków. Dokładnie zakręcić wieczka. Odwrócić do góry denkami. Można zapasteryzować ok 10 min dla pewności, że się nie otworzą. Słoiczki i wieczka do słoiczków powinny być wyparzone. Smacznego