Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konfitura jest doskonałym dodatkiem do mięs, serów, ciast, deserów. Warto zrobić chociaż kilka słoiczków.
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4784
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4744
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44638
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 304
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4784
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4744
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44638
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 304
Składniki
Owoce żurawiny dokładnie przebrać. Odrzucić owoce niedojrzałe i uszkodzone. Przełożyć do garnka z grubym dnem. Dodać cukier i sok z pomarańczy. Ilość cukru można zmniejszyć lub zwiększyć. Gotować na wolnym ogniu. Pomieszać od czasu do czasu. Dusić owoce do uzyskania właściwej konsystencji konfitury. Gorącą masę zapakować do małych słoiczków. Dokładnie zakręcić wieczka. Odwrócić do góry denkami. Można zapasteryzować ok 10 min dla pewności, że się nie otworzą. Słoiczki i wieczka do słoiczków powinny być wyparzone. Smacznego