Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konfitura jest doskonałym dodatkiem do mięs, serów, ciast, deserów. Warto zrobić chociaż kilka słoiczków.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 850
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 701
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6106
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 644
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4867
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1078
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 850
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 701
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6106
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 644
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4867
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1078
Składniki
Owoce żurawiny dokładnie przebrać. Odrzucić owoce niedojrzałe i uszkodzone. Przełożyć do garnka z grubym dnem. Dodać cukier i sok z pomarańczy. Ilość cukru można zmniejszyć lub zwiększyć. Gotować na wolnym ogniu. Pomieszać od czasu do czasu. Dusić owoce do uzyskania właściwej konsystencji konfitury. Gorącą masę zapakować do małych słoiczków. Dokładnie zakręcić wieczka. Odwrócić do góry denkami. Można zapasteryzować ok 10 min dla pewności, że się nie otworzą. Słoiczki i wieczka do słoiczków powinny być wyparzone. Smacznego