Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój przepis na paprykę konserwową . Prosty i łatwy, a papryka pyszna.
słoiki, nóż, garnek, ścierka,
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326183
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12019
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16644
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5379
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326183
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12019
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16644
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5379
Składniki
Składniki na zalewę gotujemy około 10 - 15 minut, składniki zalewy powiększamy o tyle o ile potrzebujemy zalewy. Paprykę oczyszczamy, myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w szersze paski. Następnie do czystych wyparzonych słoików wkładamy pokrojoną paprykę, liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego, gorczycę oraz ząbki czosnku. Całość zalewamy przygotowaną wcześniej gorącą zalewą, do każdego słoika na wierzch nalewamy 1 łyżkę oleju, zakręcamy mocno słoiki i obracamy do góry dnem. Następnego dnia możemy pasteryzować. Pasteryzujemy 10 minut od chwili zagotowania. Przechowujemy w chłodnym miejscu. Po 3 dniach papryka gotowa do spożycia. Smacznego.
Papryka gotowa.