Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łagodny,wspaniały smak,najlepiej wypróbować,polecam.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1108
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 393
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3281
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 774
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1108
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 393
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3281
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 774
Składniki
Ogórki najlepsze są małe dokładnie umyć,obrać czosnek i marchew
ZALEWA
1 litr wody
15 łyżek octu10%
6 łyżek cukru
2 łyżki soli
kilka listków laurowych /3-4/
Zagotować wszystko i trochę wystudzić.
Koper,czosnek,talarki marchewki,położyć na dno słoików/różne wielkości/ułożyć ciasno ogórki,wsypać pół łyżeczki gorczycy,zalać zalewą pasteryzować 10-15 min w zależności od wielkości słoików/małe krócej większe dłużej/
Zawsze warto ugotować więcej zalewy/ja robię podwójną porcję/,jeżeli zostanie wlewam do słoika zakręcam i mam na następne korniszony.Daję dosyć dużo kopru i czosnku/3-4ząbki/Z zalewy wyciągam liście laurowe i ziele wkładam do słoików z ogórkami.