Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łagodny,wspaniały smak,najlepiej wypróbować,polecam.
Ziemniaki z serkiem wiejskim to świetny sposób na szybką i smaczną przekąskę...
Odsłon: 13
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 834
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 163
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 133
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 85
Ziemniaki z serkiem wiejskim to świetny sposób na szybką i smaczną przekąskę...
Odsłon: 13
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 834
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 163
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 133
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 85
Składniki
Ogórki najlepsze są małe dokładnie umyć,obrać czosnek i marchew
ZALEWA
1 litr wody
15 łyżek octu10%
6 łyżek cukru
2 łyżki soli
kilka listków laurowych /3-4/
Zagotować wszystko i trochę wystudzić.
Koper,czosnek,talarki marchewki,położyć na dno słoików/różne wielkości/ułożyć ciasno ogórki,wsypać pół łyżeczki gorczycy,zalać zalewą pasteryzować 10-15 min w zależności od wielkości słoików/małe krócej większe dłużej/
Zawsze warto ugotować więcej zalewy/ja robię podwójną porcję/,jeżeli zostanie wlewam do słoika zakręcam i mam na następne korniszony.Daję dosyć dużo kopru i czosnku/3-4ząbki/Z zalewy wyciągam liście laurowe i ziele wkładam do słoików z ogórkami.