Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na czym polega kuchnia No Waste? Na myśleniu. Jak i co można wykorzystać w inny sposób. Staramy się tak robić, choć nie zawsze udaje się. Jednak zawsze udaje się obdarować bliskich i znajomych. Tym razem na „tapetę” wzięliśmy obierki.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 420
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 764
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 573
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 420
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 764
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 573
Składniki
Obierki z warzyw, natek, zielonych części pora„ kolekcjonujemy” , najczęściej mrozimy. Następnie lekko smażymy na rozgrzanym oleju, zalewamy winem, dosypujemy soli i pieprzu. Wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem przez 20 min. Studzimy, mielimy. Można zrobić na dwa sposoby…pasteryzację lub mrożenie jako kostki rosołowe.