Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na czym polega kuchnia No Waste? Na myśleniu. Jak i co można wykorzystać w inny sposób. Staramy się tak robić, choć nie zawsze udaje się. Jednak zawsze udaje się obdarować bliskich i znajomych. Tym razem na „tapetę” wzięliśmy obierki.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 801
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12535
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 801
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12535
Składniki
Obierki z warzyw, natek, zielonych części pora„ kolekcjonujemy” , najczęściej mrozimy. Następnie lekko smażymy na rozgrzanym oleju, zalewamy winem, dosypujemy soli i pieprzu. Wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem przez 20 min. Studzimy, mielimy. Można zrobić na dwa sposoby…pasteryzację lub mrożenie jako kostki rosołowe.