Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam,po co przepłacać za małą puszkę skoro same możemy mieć pod ręką to wspaniałe warzywo.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11964
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 879
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 112
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2892
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11964
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 879
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 112
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2892
Składniki
Umytą kukurydzę ostrym nożem skroić z góry na dół by wyłuskać same nasionka. Nasiona kukurydzy dać do garnka i zalać wodą,posolić 1 łyżką soli.Zagotować ,a raczej 2 min.zblanszować. Lekko wystudzone nakładać do słoików,boki słoika wytrzeć i zakręcić suchą nakrętką.. Pasteryzować około 1/2 godz.od momentu wrzenia wody. Wyjmować gorące i obrócić do góry dnem słoiczki. Smacznego życzę!