Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam,po co przepłacać za małą puszkę skoro same możemy mieć pod ręką to wspaniałe warzywo.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10175
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2802
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1912
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 735
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10175
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2802
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1912
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 735
Składniki
Umytą kukurydzę ostrym nożem skroić z góry na dół by wyłuskać same nasionka. Nasiona kukurydzy dać do garnka i zalać wodą,posolić 1 łyżką soli.Zagotować ,a raczej 2 min.zblanszować. Lekko wystudzone nakładać do słoików,boki słoika wytrzeć i zakręcić suchą nakrętką.. Pasteryzować około 1/2 godz.od momentu wrzenia wody. Wyjmować gorące i obrócić do góry dnem słoiczki. Smacznego życzę!