Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam,po co przepłacać za małą puszkę skoro same możemy mieć pod ręką to wspaniałe warzywo.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1282
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 748
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1395
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1282
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 748
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1395
Składniki
Umytą kukurydzę ostrym nożem skroić z góry na dół by wyłuskać same nasionka. Nasiona kukurydzy dać do garnka i zalać wodą,posolić 1 łyżką soli.Zagotować ,a raczej 2 min.zblanszować. Lekko wystudzone nakładać do słoików,boki słoika wytrzeć i zakręcić suchą nakrętką.. Pasteryzować około 1/2 godz.od momentu wrzenia wody. Wyjmować gorące i obrócić do góry dnem słoiczki. Smacznego życzę!