Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zawsze robię takie na zimę
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 587
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19791
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 458
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 587
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19791
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 458
Składniki
Kurki oczyścić, dobrze umyć i gotować ok. 15 minut, wystudzić. zalewa: na każdy litr wody dodać łyżkę soli ( na tą ilość ja robiłam zalewę z 1,5 litra ) Kurki przełożyć do słoików, zalać wcześniej przygotowaną zalewą, zakręcić. Pasteryzować 2 razy. Pierwszego dnia godzinę, drugiego 40 minut.