Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zawsze robię takie na zimę
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11945
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16415
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5266
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11945
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16415
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5266
Składniki
Kurki oczyścić, dobrze umyć i gotować ok. 15 minut, wystudzić. zalewa: na każdy litr wody dodać łyżkę soli ( na tą ilość ja robiłam zalewę z 1,5 litra ) Kurki przełożyć do słoików, zalać wcześniej przygotowaną zalewą, zakręcić. Pasteryzować 2 razy. Pierwszego dnia godzinę, drugiego 40 minut.