Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zawsze robię takie na zimę
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 301
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2230
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 984
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 301
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2230
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 984
Składniki
Kurki oczyścić, dobrze umyć i gotować ok. 15 minut, wystudzić. zalewa: na każdy litr wody dodać łyżkę soli ( na tą ilość ja robiłam zalewę z 1,5 litra ) Kurki przełożyć do słoików, zalać wcześniej przygotowaną zalewą, zakręcić. Pasteryzować 2 razy. Pierwszego dnia godzinę, drugiego 40 minut.