Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowych na okres zimowy. To dobre źródło błonnika i innych składników mineralnych.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9972
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8994
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6372
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9972
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8994
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6372
Składniki
Warzywa po umyciu, u: ogórki w grube plastry, cebulę po obraniu w ósemki, paprykę w kawałki, kalafior w różyczki. Różyczki kalafiora wrzucamy do wrzącej wody i chwilę blanszujemy. Gdy woda zawrze kalafior odcedzamy i studzimy pod zimną wodą. Do każdego słoika wkładamy gałązkę kopru, liść laurowy, łyżeczkę gorczycy, ząbek czosnku i następnie układamy warstwami warzywa.
Zalewa. Wodę, ocet, cukier i sól do rondelka dodać pieprz i ziele angielskie i zagotować. Gorącą zalewą zalewamy warzywa Wierzch polewamy olejem. Osuszyć papierowym ręcznikiem brzeg słoików i nakrętki. Słoiki zakręcić i wstawić do rondla wyłożonego ręczniczkiem i ciepłą wodą. Pasteryzujemy 15 min od zagotowania.