Do góry

Przetwory Przepis na:

Leczo do słoików

Leczo do słoików

Autor:

Przepisów i artykułów: 508 Ocena: 6429

Dodano:

Odsłon: 26022

Od kilku lat robię. Przepis niezawodny, zawsze się udaje i bardzo smakuje. W zimie mam namiastkę lata :) wystarczy tylko podsmazyć kiełbaskę z cebulką i mamy pyszne leczo.

Składniki

  • 2-3 duże cukinie 1 i 1/2 kg pomidorów 1 i 1/2 kg papryki Bazylia, oregano, sól, pieprz. Olej tyle aby zakrył dno garnka.
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1)Cukinię obieramy ze skórki i kroimy na dość duże kawałki

    2)Paprykę kroimy w paski

    3)Pomidory parzymy i ściagamy z nich skórkę

  2. Na dno dużego garnka wlewamy olej.
    Grzejemy.
    Na goracy olej wrzucamy w pierwszej kolejności paprykę, dusimy i gdy trochę zmięknie wrzucamy cukinię i pokrojone pomidory.


    Dusimy do miękkości. Dodajemy zioła, pieprz i sól juz w trakcie gotowania.
    Pasteryzujemy około 20 minut.

    W zimie gdy otwieram słoik. Dodaję kiełbasę podsmażoną z cebulką.

    WAŻNE; nie dodajemy wody. Warzywa mają być w sosie własnym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń