Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kilku lat robię. Przepis niezawodny, zawsze się udaje i bardzo smakuje. W zimie mam namiastkę lata :) wystarczy tylko podsmazyć kiełbaskę z cebulką i mamy pyszne leczo.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 884
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1802
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6329
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 884
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1802
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6329
Składniki
1)Cukinię obieramy ze skórki i kroimy na dość duże kawałki 2)Paprykę kroimy w paski 3)Pomidory parzymy i ściagamy z nich skórkę
Na dno dużego garnka wlewamy olej. Grzejemy. Na goracy olej wrzucamy w pierwszej kolejności paprykę, dusimy i gdy trochę zmięknie wrzucamy cukinię i pokrojone pomidory. Dusimy do miękkości. Dodajemy zioła, pieprz i sól juz w trakcie gotowania. Pasteryzujemy około 20 minut. W zimie gdy otwieram słoik. Dodaję kiełbasę podsmażoną z cebulką. WAŻNE; nie dodajemy wody. Warzywa mają być w sosie własnym.