Do góry

Przetwory Przepis na:

Liście winogron w solance

Liście winogron w solance

Autor:

Przepisów i artykułów: 2504 Ocena: 17782

Dodano:

Odsłon: 373

Super nadają się na gołąbki.

Składniki

  • Liście winogron duże 90 szt.
  • Sól 1 łyżeczka
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Liście winogron w solance

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Liście winogron umyć, osączyć, odciąć ogonki i podzielić na 9 części. Wyparzyć duży słoik. Każdą kupkę liści zwinąć w ciasny rulonik. Ustawić pionowo w słoiku. Zagotować ½ litra wody z solą, Zalać nią liście tak, by były przykryte. Słoik lekko zakręcić, wstawić do garnka z gorącą wodą i gotować około 15 minut. Następnie słoik dokręcić i odstawić do wystygnięcia. Liście można dowolnie faszerować i maleńkie oryginalne gołąbki podawać na ciepło lub na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 08 lipca Właśnie przeczytałam przepis na "Gołąbki na liściach winogronowych" i nabrałam na nie apetytu ale nie bardzo wiedziałam jak przygotować te liście - teraz już wiem:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń