Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super nadają się na gołąbki.
Moja kolejna propozycja dla makaroniarzy.
Odsłon: 64
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 14276
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 123
Moja kolejna propozycja dla makaroniarzy.
Odsłon: 64
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 14276
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 123
Składniki
Wykonanie: Liście winogron umyć, osączyć, odciąć ogonki i podzielić na 9 części. Wyparzyć duży słoik. Każdą kupkę liści zwinąć w ciasny rulonik. Ustawić pionowo w słoiku. Zagotować ½ litra wody z solą, Zalać nią liście tak, by były przykryte. Słoik lekko zakręcić, wstawić do garnka z gorącą wodą i gotować około 15 minut. Następnie słoik dokręcić i odstawić do wystygnięcia. Liście można dowolnie faszerować i maleńkie oryginalne gołąbki podawać na ciepło lub na zimno.