Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super nadają się na gołąbki.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2566
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20047
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 543
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 647
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7081
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2566
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20047
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 543
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 647
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7081
Składniki
Wykonanie: Liście winogron umyć, osączyć, odciąć ogonki i podzielić na 9 części. Wyparzyć duży słoik. Każdą kupkę liści zwinąć w ciasny rulonik. Ustawić pionowo w słoiku. Zagotować ½ litra wody z solą, Zalać nią liście tak, by były przykryte. Słoik lekko zakręcić, wstawić do garnka z gorącą wodą i gotować około 15 minut. Następnie słoik dokręcić i odstawić do wystygnięcia. Liście można dowolnie faszerować i maleńkie oryginalne gołąbki podawać na ciepło lub na zimno.