Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super nadają się na gołąbki.
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 986
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2317
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1227
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 986
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2317
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1227
Składniki
Wykonanie: Liście winogron umyć, osączyć, odciąć ogonki i podzielić na 9 części. Wyparzyć duży słoik. Każdą kupkę liści zwinąć w ciasny rulonik. Ustawić pionowo w słoiku. Zagotować ½ litra wody z solą, Zalać nią liście tak, by były przykryte. Słoik lekko zakręcić, wstawić do garnka z gorącą wodą i gotować około 15 minut. Następnie słoik dokręcić i odstawić do wystygnięcia. Liście można dowolnie faszerować i maleńkie oryginalne gołąbki podawać na ciepło lub na zimno.