Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super nadają się na gołąbki.
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65097
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 618
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5804
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 660
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65097
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 618
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5804
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 660
Składniki
Wykonanie: Liście winogron umyć, osączyć, odciąć ogonki i podzielić na 9 części. Wyparzyć duży słoik. Każdą kupkę liści zwinąć w ciasny rulonik. Ustawić pionowo w słoiku. Zagotować ½ litra wody z solą, Zalać nią liście tak, by były przykryte. Słoik lekko zakręcić, wstawić do garnka z gorącą wodą i gotować około 15 minut. Następnie słoik dokręcić i odstawić do wystygnięcia. Liście można dowolnie faszerować i maleńkie oryginalne gołąbki podawać na ciepło lub na zimno.