Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Majonez- krem z awokado. Świetnie zastępuje majonez jajeczny a także masło. Pyszne smarowidło na kanapkę z plastrem pomidora, kiełkami, ogórkiem i rzodkiewką.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1538
Polecam.
Odsłon: 2608
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1538
Polecam.
Odsłon: 2608
Składniki
Miękkie awokado wyjąć łyżeczką i umieścić w naczyniu, zblendować razem z sokiem z limonki, musztardą i wasabi oraz ze szczyptą soli. Potem dolać olej, aż powstanie gładki, gęsty krem. Majonez przechowywać w lodówce, w zamkniętym słoiku do trzech dni. Do mojego majonezu dodałam czarną sól, która bardzo podkręca smak.