Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchew w soli na zimę. Warto przygotować warzywa w pełni sezonu. U mnie taką pastę z marchwi wykorzystuje się do zup i sosów. Przepis mojego taty.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 291
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21605
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 291
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21605
Składniki
Zawsze w sezonie marchewkowym zostają mniejsze, lub brzydsze marchewki, które można wysuszyć do mieszanki warzywnej lub przechować w soli. Obraną przepuszcza się przez maszynkę do mielenia na grubym oczku, można też zetrzeć.
Daje się ją do słoików, przesypuje solą i ugniata, na koniec sól. Słoiki przechowuje się w chłodnej piwnicy. Taka marchew od razu dosala potrawę, albo można ją przepłukać wodą.
Smacznego :)