Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchew w soli na zimę. Warto przygotować warzywa w pełni sezonu. U mnie taką pastę z marchwi wykorzystuje się do zup i sosów. Przepis mojego taty.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6222
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154799
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1038
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 461
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6222
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154799
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1038
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 461
Składniki
Zawsze w sezonie marchewkowym zostają mniejsze, lub brzydsze marchewki, które można wysuszyć do mieszanki warzywnej lub przechować w soli. Obraną przepuszcza się przez maszynkę do mielenia na grubym oczku, można też zetrzeć.
Daje się ją do słoików, przesypuje solą i ugniata, na koniec sól. Słoiki przechowuje się w chłodnej piwnicy. Taka marchew od razu dosala potrawę, albo można ją przepłukać wodą.
Smacznego :)