Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchew w soli na zimę. Warto przygotować warzywa w pełni sezonu. U mnie taką pastę z marchwi wykorzystuje się do zup i sosów. Przepis mojego taty.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7199
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2656
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20160
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 570
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 767
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7199
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2656
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20160
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 570
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 767
Składniki
Zawsze w sezonie marchewkowym zostają mniejsze, lub brzydsze marchewki, które można wysuszyć do mieszanki warzywnej lub przechować w soli. Obraną przepuszcza się przez maszynkę do mielenia na grubym oczku, można też zetrzeć.
Daje się ją do słoików, przesypuje solą i ugniata, na koniec sól. Słoiki przechowuje się w chłodnej piwnicy. Taka marchew od razu dosala potrawę, albo można ją przepłukać wodą.
Smacznego :)