Do góry

Przetwory Przepis na:

Marmolada agrestowa z whisky

Marmolada agrestowa z whisky

Autor:

Przepisów i artykułów: 925 Ocena: 17443

Dodano:

Odsłon: 153

Konfitura dla dorosłych

Składniki

  • 1 kg agrestu
  • 1 kg cukru żelującego
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 4 łyżki whisky
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Marmolada agrestowa z whisky

Przygotowanie

  1. Agrest umyłem, oczyściłem z szypułek, dokładnie sączyłem na sitku. Owoce zmiksowałem ( niezbyt dokładnie , wymieszałem w rondlu z cukrem żelującym oraz waniliowym, gotowałem około 4 minuty na mocnym ogniu (od czasu do czasu zamieszałem drewnianą łyżką ). Zdjąłem z ognia dodałem whisky. Gotową konfiturę agrestową przełożyłem do umytych i wyparzonych słoików, szczelnie zakręciłem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń