Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konfitura dla dorosłych
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Agrest umyłem, oczyściłem z szypułek, dokładnie sączyłem na sitku. Owoce zmiksowałem ( niezbyt dokładnie , wymieszałem w rondlu z cukrem żelującym oraz waniliowym, gotowałem około 4 minuty na mocnym ogniu (od czasu do czasu zamieszałem drewnianą łyżką ). Zdjąłem z ognia dodałem whisky. Gotową konfiturę agrestową przełożyłem do umytych i wyparzonych słoików, szczelnie zakręciłem.