Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konfitura dla dorosłych
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8080
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 383
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8080
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 383
Składniki
Agrest umyłem, oczyściłem z szypułek, dokładnie sączyłem na sitku. Owoce zmiksowałem ( niezbyt dokładnie , wymieszałem w rondlu z cukrem żelującym oraz waniliowym, gotowałem około 4 minuty na mocnym ogniu (od czasu do czasu zamieszałem drewnianą łyżką ). Zdjąłem z ognia dodałem whisky. Gotową konfiturę agrestową przełożyłem do umytych i wyparzonych słoików, szczelnie zakręciłem.