Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konfitura dla dorosłych
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 861
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 73
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 861
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 73
Składniki
Agrest umyłem, oczyściłem z szypułek, dokładnie sączyłem na sitku. Owoce zmiksowałem ( niezbyt dokładnie , wymieszałem w rondlu z cukrem żelującym oraz waniliowym, gotowałem około 4 minuty na mocnym ogniu (od czasu do czasu zamieszałem drewnianą łyżką ). Zdjąłem z ognia dodałem whisky. Gotową konfiturę agrestową przełożyłem do umytych i wyparzonych słoików, szczelnie zakręciłem.