Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzem Marmolada z nuta wanili.PYSZNY!POLECAM!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5676
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1140
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12266
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5177
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1559
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5676
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1140
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12266
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5177
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1559
Składniki
Czeresnie drylujemy,miksujemy jezeli chcemy miec dzem bez kawalków owoców. Do czeresni dodajemy 1 laske rozcietej i wydrazonej wanili,cukier zelujacy,sok z cytryny i zostawiamy wszystko na ok.20 min.Dolewamy 500ml wody i doprowadzamy do zagotowania.Gotujemy przez ok.7 min. odstawiamy i dzem gotowy!
Przelweamy go do wyparzonych sloików i szczelnie zamykamy.Sloiki ustawiamy do góy nogami na 20min. i obracamy znów spowrotem.SMACZNEGO!