Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon gruszkowy w tym roku otwarty wcześniej. Dostaliśmy sporą dostawę gruszek od rodziny. Trzeba było je jakoś zagospodarować. Zrobiliśmy to na trzy sposoby. To trzeci z nich.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 37
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 295
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40434
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 37
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 295
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40434
Składniki
Gruszki obrałem, pokroiłem na małe kawałki, przełożyłem do rondla, dodałem 250 ml wody jeśli mamy gruszki twarde ), gotowałem pół godziny, dodałem cukier, często mieszałem. Pod koniec gotowania dodałem sok z cytryny. Gdy marmolada zgęstniała, dodałem dwie galaretki wiśniowe ( można pominąć ). Gorącą marmoladę przełożyłem do słoików, odwróciłem dnem do góry. Gotowe.