Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa marmolada o oryginalnym kwaskowatym smaku. :)
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2050
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1160
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 167
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2050
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1160
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 167
Składniki
Oczyszczone owoce (rabarbar w kawałeczkach) umieszczamy w garnku, dodajemy cukier (ja lubię niskosłodzone, można dodać więcej) i odrobinkę wody (ok. 1/4 szklanki). Doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy powolutku bez przykrycia, aż zgestnieje.
Marmolada ma odpowiednią konsystencję, jeśli po wylaniu odrobiny na talerzyk, przejedziemy palcem i zostanie przerwa. Gorącą wleawmy do słoików, zakręcamy i gotowe!