Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa marmolada o oryginalnym kwaskowatym smaku. :)
Rogaliki są świetnym pomysłem na coś niedużego i słodkiego. Nie opłaca się ro...
Odsłon: 28599
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 125
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 125
Składniki
Oczyszczone owoce (rabarbar w kawałeczkach) umieszczamy w garnku, dodajemy cukier (ja lubię niskosłodzone, można dodać więcej) i odrobinkę wody (ok. 1/4 szklanki). Doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy powolutku bez przykrycia, aż zgestnieje.
Marmolada ma odpowiednią konsystencję, jeśli po wylaniu odrobiny na talerzyk, przejedziemy palcem i zostanie przerwa. Gorącą wleawmy do słoików, zakręcamy i gotowe!
Przepisy Przetwory
Przetwory
Pasta z lubczyku bez konserwantów, zamiast maggi
Przetwory
Kiszona młoda kapusta
Przetwory
Pesto z czosnku niedźwiedziego
Przetwory
Ogórki małosolne
Pasta z lubczyku bez konserwantów, zamiast maggi
Każdy zna maggi w płynie, nie jedna osoba używa jej bez zastanowienia się z c...
Odsłon: 87
Kiszona młoda kapusta
Kiszona młoda kapusta to pyszny dodatek do wielu potraw. Jest lekko słodka i...
Odsłon: 2271