Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa marmolada o oryginalnym kwaskowatym smaku. :)
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1013
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 739
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4160
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 84
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1013
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 739
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4160
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 84
Składniki
Oczyszczone owoce (rabarbar w kawałeczkach) umieszczamy w garnku, dodajemy cukier (ja lubię niskosłodzone, można dodać więcej) i odrobinkę wody (ok. 1/4 szklanki). Doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy powolutku bez przykrycia, aż zgestnieje.
Marmolada ma odpowiednią konsystencję, jeśli po wylaniu odrobiny na talerzyk, przejedziemy palcem i zostanie przerwa. Gorącą wleawmy do słoików, zakręcamy i gotowe!