Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kocham domowe przetwory, które zawsze przenoszą mnie w najmilsze smaki dzieciństwa. Wiśniowa marmolada zawsze gościła w domowej spiżarni i była świetnym dodatkiem do ciast, drożdżówek, kanapek czy herbaty. Uwielbiam dodawać ją do śniadaniowej owsianki oraz naleśników :) Taka smażona i gęsta marmolada idealnie sprawdzi się także do kruchych ciasteczek ze słodkim oczkiem :) Serdecznie polecam :D
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 128
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1492
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 485
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15625
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 128
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1492
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 485
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15625
Składniki
Wiśnie dokładnie myjemy, drylujemy, przekładamy do dużego garnka i zasypujemy je cukrem. Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez około 3 - 4 godziny. Owoce od czasu do czasu mieszamy, aby zapobiec przywieraniu ich do dna garnka. Po tym czasie odstawiamy zawartość na całą noc do całkowitego wystudzenia i odpowiedniego stężenia.
Kolejnego dnia ponownie smażymy owoce na bardzo małym ogniu przez około 3 godziny (najlepiej do momentu uzyskania odpowiedniej gęstości).
Gorącą marmoladą napełniamy wyparzone słoiczki, dokładnie zakręcamy i ustawiamy do góry dnem.
Uwielbiam tą marmoladę. Nie jestem pewna czy dotrzyma do zimy, bo bardzo często gości na naszym stole. Najbardziej lubię ją w naleśnikach :D
Śniadanie z jej dodatkiem dodaje energii i rozpieszcza kubki smakowe :D Życzę smacznego! :)