Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z naleśnikami smakuje wybornie.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326892
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12157
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17104
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326892
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12157
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17104
Składniki
Wykonanie: Gruszki obrać, zmielić, przełożyć do rondelka, zalać ¼ litrem wody i gotować przez godzinę. Następnie wsypać cukier i mieszając smażyć do uzyskania odpowiedniej gęstości. Pod koniec smażenia dodać sok z cytryny i startą skórkę do smaku. Gorącą marmoladkę przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.