Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z naleśnikami smakuje wybornie.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1371
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 53
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12224
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1371
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 53
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12224
Składniki
Wykonanie: Gruszki obrać, zmielić, przełożyć do rondelka, zalać ¼ litrem wody i gotować przez godzinę. Następnie wsypać cukier i mieszając smażyć do uzyskania odpowiedniej gęstości. Pod koniec smażenia dodać sok z cytryny i startą skórkę do smaku. Gorącą marmoladkę przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.