Do góry

Przetwory Przepis na:

Marmoladka z dyni Adama i Ewy

Marmoladka z dyni Adama i Ewy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18876

Dodano:

Odsłon: 2549

Wspaniała do gofrów.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Marmoladka z dyni Adama i Ewy

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Dynię pokroić na kawałki, wydrążyć, obrać, zalać jedną szklanką wody i gotować powoli. Następnie zmiksować, zasypać cukrem nadal gotować na małym ogniu. Morele ugotować , zmiksować i dodać do marmoladki dyniowej. Smażyć bardzo powoli aż nabierze połysku i odpowiedniej konsystencji. Pod koniec smażenia dodać sok z cytryny. Gotową marmoladkę przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do ostygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń