Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała do gofrów.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8287
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2856
Polecam.
Odsłon: 1509
Polecam.
Odsłon: 445
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8287
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2856
Polecam.
Odsłon: 1509
Polecam.
Odsłon: 445
Składniki
Wykonanie: Dynię pokroić na kawałki, wydrążyć, obrać, zalać jedną szklanką wody i gotować powoli. Następnie zmiksować, zasypać cukrem nadal gotować na małym ogniu. Morele ugotować , zmiksować i dodać do marmoladki dyniowej. Smażyć bardzo powoli aż nabierze połysku i odpowiedniej konsystencji. Pod koniec smażenia dodać sok z cytryny. Gotową marmoladkę przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do ostygnięcia.