Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała do gofrów.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1309
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 31
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12174
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1309
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 31
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12174
Składniki
Wykonanie: Dynię pokroić na kawałki, wydrążyć, obrać, zalać jedną szklanką wody i gotować powoli. Następnie zmiksować, zasypać cukrem nadal gotować na małym ogniu. Morele ugotować , zmiksować i dodać do marmoladki dyniowej. Smażyć bardzo powoli aż nabierze połysku i odpowiedniej konsystencji. Pod koniec smażenia dodać sok z cytryny. Gotową marmoladkę przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do ostygnięcia.