Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta papryka jest po prostu przepyszna, bardzo polecam....
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11626
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1254
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12213
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2808
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11626
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1254
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12213
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2808
Składniki
Paprykę opiec nad ogniem (np. nad gazem) lub w piekarniku na funkcji grill przy najwyższej temperaturze, chodzi o to, żeby skórka szybko zbrązowiała a miąższ pozostał jędrny.
Tak przygotowaną paprykę przełożyć do miski, przykryć folią spożywczą i zostawić na 15-20 minut. Następnie usunąć skórkę i gniazda nasienne.
W garnku wymieszać ocet, cukier, sól i oliwę. Dodać paprykę (można ją zostawić w całości lub pokroić na kawałki) i podgrzewać razem przez kilka minut. Zdjąć z ognia i zostawić do ostygnięcia.
Czosnek pokroić w plasterki, zioła z grubsza posiekać. Do czystych słoików ciasno układać warstwami paprykę, czosnek i zioła. Pasteryzować przez 10 minut.