Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta papryka jest po prostu przepyszna, bardzo polecam....
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1085
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4726
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1374
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1085
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4726
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1374
Składniki
Paprykę opiec nad ogniem (np. nad gazem) lub w piekarniku na funkcji grill przy najwyższej temperaturze, chodzi o to, żeby skórka szybko zbrązowiała a miąższ pozostał jędrny.
Tak przygotowaną paprykę przełożyć do miski, przykryć folią spożywczą i zostawić na 15-20 minut. Następnie usunąć skórkę i gniazda nasienne.
W garnku wymieszać ocet, cukier, sól i oliwę. Dodać paprykę (można ją zostawić w całości lub pokroić na kawałki) i podgrzewać razem przez kilka minut. Zdjąć z ognia i zostawić do ostygnięcia.
Czosnek pokroić w plasterki, zioła z grubsza posiekać. Do czystych słoików ciasno układać warstwami paprykę, czosnek i zioła. Pasteryzować przez 10 minut.