Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta papryka jest po prostu przepyszna, bardzo polecam....
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 13490
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1023
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4328
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 913
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1145
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4113
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 13490
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1023
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4328
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 913
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1145
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4113
Składniki
Paprykę opiec nad ogniem (np. nad gazem) lub w piekarniku na funkcji grill przy najwyższej temperaturze, chodzi o to, żeby skórka szybko zbrązowiała a miąższ pozostał jędrny.
Tak przygotowaną paprykę przełożyć do miski, przykryć folią spożywczą i zostawić na 15-20 minut. Następnie usunąć skórkę i gniazda nasienne.
W garnku wymieszać ocet, cukier, sól i oliwę. Dodać paprykę (można ją zostawić w całości lub pokroić na kawałki) i podgrzewać razem przez kilka minut. Zdjąć z ognia i zostawić do ostygnięcia.
Czosnek pokroić w plasterki, zioła z grubsza posiekać. Do czystych słoików ciasno układać warstwami paprykę, czosnek i zioła. Pasteryzować przez 10 minut.