Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta papryka jest po prostu przepyszna, bardzo polecam....
Mój mąż, ze wszystkich marynat, najbardziej lubi paprykę. A papryka marynowan...
Odsłon: 33528
Uwielbiam śledzie pod każdą postacią, podane w ten sposób skradną nie jedno w...
Odsłon: 2865
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 74
Nie ważne jaka będzie pora dnia, zawsze jest dobry czas na chwilę przyjemnośc...
Odsłon: 1495
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 214
Zupa meksykańska to bardzo szerokie pojęcie, pod którym kryje się najczęściej...
Odsłon: 1295
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 74
Nie ważne jaka będzie pora dnia, zawsze jest dobry czas na chwilę przyjemnośc...
Odsłon: 1495
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 214
Zupa meksykańska to bardzo szerokie pojęcie, pod którym kryje się najczęściej...
Odsłon: 1295
Składniki
Paprykę opiec nad ogniem (np. nad gazem) lub w piekarniku na funkcji grill przy najwyższej temperaturze, chodzi o to, żeby skórka szybko zbrązowiała a miąższ pozostał jędrny.
Tak przygotowaną paprykę przełożyć do miski, przykryć folią spożywczą i zostawić na 15-20 minut. Następnie usunąć skórkę i gniazda nasienne.
W garnku wymieszać ocet, cukier, sól i oliwę. Dodać paprykę (można ją zostawić w całości lub pokroić na kawałki) i podgrzewać razem przez kilka minut. Zdjąć z ognia i zostawić do ostygnięcia.
Czosnek pokroić w plasterki, zioła z grubsza posiekać. Do czystych słoików ciasno układać warstwami paprykę, czosnek i zioła. Pasteryzować przez 10 minut.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Kiszona młoda kapusta
Przetwory
Pesto z czosnku niedźwiedziego
Przetwory
Ogórki małosolne
Przetwory
Młoda kapusta kiszona w słoikach
Kiszona młoda kapusta
Kiszona młoda kapusta to pyszny dodatek do wielu potraw. Jest lekko słodka i...
Odsłon: 1879
Pesto z czosnku niedźwiedziego
Najprostszy przepis na pesto z czosnku niedźwiedziego. Tylko podstawowe skła...
Odsłon: 63