Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od mamy mojego męża i teraz sama robię mu te grzybki bo w takiej wersji bardzo mu smakują :)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 660
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 999
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2001
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 660
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 999
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2001
Składniki
Składniki zalewy (oprócz cebuli) zagotowujemy. W osobnym garnku zagotowujemy wodę. Grzyby dokładnie czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki, szybko płukamy pod bieżącą wodą, od razu wrzucamy na wrzątek i gotujemy minutę. Po tym czasie odcedzamy i wkładamy do umytych słoików. Zalewamy zalewą i do każdego słoika wkładamy plasterek cebuli. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10-20 minut w zależności od wielkości słoików. Smacznego :)