Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 16
Polecam.
Odsłon: 903
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 209
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 86
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 16
Polecam.
Odsłon: 903
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 209
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 86
Składniki
Opieńki oczyścić i wypłukać.Gotować w lekko posolonej wodzie 40min Odcedzić.. Zagotować zalewę doprawić do smaku,dodać ziele i liście,wrzucić odcedzone grzyby i pogotować 10min. Gorące grzybki wraz z zalewą nakładać do suchych słoiczków,zakręcić i obrócić do góry dnem do wystudzenia. Nie trzeba pasteryzować ,lata tak robię i nigdy nie były zepsute:) Smacznego życzę!