Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chwila relaksu w lesie i świetny przepis na grzyby w słoiku, które można wykorzystać do sosów i zup. Przepis autorstwa: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-rydze-we-wlasnym-sosie,1980799,kuchmariola63.html
sitko/ durszlak
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 168
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 168
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Składniki
Był wysyp maślaków. Grzyby do późniejszych sosów i zup można zamrozić lub zapasteryzować bez octu.
Grzyby trzeba obrać także ze skórki na kapeluszu, opłukać i podgotować w osolonej wodzie 10 minut. Grzyby wyjmuje się i odcieka na sitku, wodę należy zachować. Odcieknięte grzyby układa się w słoikach, można dodać jeszcze ziele angielskie i liść laurowy. Grzyby zalewa się odstaną wodą- uwaga! na dnie mogą być jeszcze drobinki piasku. Słoiki się zakręca i pasteryzuje 15- 20 minut od zagotowania.
Smacznego :)