Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chwila relaksu w lesie i świetny przepis na grzyby w słoiku, które można wykorzystać do sosów i zup. Przepis autorstwa: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-rydze-we-wlasnym-sosie,1980799,kuchmariola63.html
sitko/ durszlak
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12941
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8050
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 315
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2185
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 727
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12941
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8050
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 315
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2185
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 727
Składniki
Był wysyp maślaków. Grzyby do późniejszych sosów i zup można zamrozić lub zapasteryzować bez octu.
Grzyby trzeba obrać także ze skórki na kapeluszu, opłukać i podgotować w osolonej wodzie 10 minut. Grzyby wyjmuje się i odcieka na sitku, wodę należy zachować. Odcieknięte grzyby układa się w słoikach, można dodać jeszcze ziele angielskie i liść laurowy. Grzyby zalewa się odstaną wodą- uwaga! na dnie mogą być jeszcze drobinki piasku. Słoiki się zakręca i pasteryzuje 15- 20 minut od zagotowania.
Smacznego :)