Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masło jabłkowe to taki wzbogacony mus do wypieków, naleśników, gofrów, racuchów czy na pieczywo. Pyszny także do wyjadania palcem prosto ze słoika.
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1250
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1647
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 544
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 325
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1250
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1647
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 544
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 325
Składniki
Obrane jabłka bez gniazd nasiennych pokroić na kawałki i wrzucić do garnka. Podgrzać, dodać melasę karobową i ewentualnie cukier. Gotować na malutkim ogniu przez godzinę.
Dodać przyprawy i tłuszcz. Rozgotować wszystko do miękkości i zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji.
Gorące włożyć do wyparzonych słoiczków i zamknąć, jak ma być przechowywane dłużej, dobrze jest zapasteryzować.