Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masło jabłkowe to taki wzbogacony mus do wypieków, naleśników, gofrów, racuchów czy na pieczywo. Pyszny także do wyjadania palcem prosto ze słoika.
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 26
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 32
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 26
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 32
Składniki
Obrane jabłka bez gniazd nasiennych pokroić na kawałki i wrzucić do garnka. Podgrzać, dodać melasę karobową i ewentualnie cukier. Gotować na malutkim ogniu przez godzinę.
Dodać przyprawy i tłuszcz. Rozgotować wszystko do miękkości i zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji.
Gorące włożyć do wyparzonych słoiczków i zamknąć, jak ma być przechowywane dłużej, dobrze jest zapasteryzować.