Mizeria z marchewką
Składniki
- ogórki, 4 kg
- cebula, 1 kg
- marchew, 5 szt
- Natka pietruszki, 2 pęczki
- czosnek, 5 ząbków
- sól
- ocet 10 %, 1 szkl.
- cukier, 1 szkl.
- woda, 4 szkl.
- olej, 1 szkl.
- liście laurowe,ziele ang.
Składniki
- ogórki, 4 kg
- cebula, 1 kg
- marchew, 5 szt
- Natka pietruszki, 2 pęczki
- czosnek, 5 ząbków
- sól
- ocet 10 %, 1 szkl.
- cukier, 1 szkl.
- woda, 4 szkl.
- olej, 1 szkl.
- liście laurowe,ziele ang.

Etapy przygotowania
Ogórki myjemy , obieramy, kroimy w talarki.Cebulę kroimy w plasterki.Marchew zetrzeć na tarce.Natkę kroimy, czosnek przecisnąć przez praskę.Ogórki, cebulę, marchewkę , natkę i czosnek mieszamy dokładnie i solimy.Odstawiamy na 2 godz.
Składniki zalewy / woda, ocet, cukier,olej /, zagotowujemy i zalewamy mizerię. Mieszamy dokładnie. Wkladamy do słoików , pasteryzujemy 15 - 20 min.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 686
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 686



Składniki
- ogórki, 4 kg
- cebula, 1 kg
- marchew, 5 szt
- Natka pietruszki, 2 pęczki
- czosnek, 5 ząbków
- sól
- ocet 10 %, 1 szkl.
- cukier, 1 szkl.
- woda, 4 szkl.
- olej, 1 szkl.
- liście laurowe,ziele ang.
Ogórki myjemy , obieramy, kroimy w talarki.Cebulę kroimy w plasterki.Marchew zetrzeć na tarce.Natkę kroimy, czosnek przecisnąć przez praskę.Ogórki, cebulę, marchewkę , natkę i czosnek mieszamy dokładnie i solimy.Odstawiamy na 2 godz.
Składniki zalewy / woda, ocet, cukier,olej /, zagotowujemy i zalewamy mizerię. Mieszamy dokładnie. Wkladamy do słoików , pasteryzujemy 15 - 20 min.