Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś mocnego, ale smacznego jako dodatek do różnych potraw.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 130
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2816
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 130
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2816
Składniki
Czosnek obieramy.
Papryczki myjemy i odcinamy zielone końcówki. Moja rada to do tej czynności zakładamy rękawiczki, ponieważ papryczki są bardzo mocne i odradzam dotykanie twarzy. Tyle papryczek wystarczy do zapełnienia małego słoiczka.
Jak mamy już wszytkie składniki przygotowane to zaczynamy mielić. Możemy wykorzystać maszynkę do mielenia mięsa. Na początku mielimy papryczki, potem czosnek i rodzynki. Jak już mamy wszystko zmielone dodajemy cukier oraz oliwę z oliwek. Mieszamy całość i mamy bardzo mocną przekąskę np. do mięs lub wędlin. Zaznaczam, że jest to mocny dodatek ale smaczny.