Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dziecka zajadałam się ogórkami pod różną postacią: surowymi, często prosto z krzaka, małosolnymi oraz kiszonymi, dlatego każdego roku z niecierpliwością czekam, aż pojawią się one w pobliskim warzywniaku lub później w ogródku mamy. Dziś zapraszam Was na małosolne w moim wydaniu, polecam :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10294
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5927
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12742
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4506
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10294
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5927
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12742
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4506
Składniki
Ogórki umyć, włożyć do słoika, dodać pokrojone ząbki czosnku i umyte gałązki kopru. Zasypać solą i zalać wrzątkiem tak, aby zakryło wszystkie ogórki.
Zakręcić, przewrócić do góry dnem, potrząsnąć, żeby sól się rozpuściła. Po 1-2 dniach ogórki są gotowe do spożycia.