Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dziecka zajadałam się ogórkami pod różną postacią: surowymi, często prosto z krzaka, małosolnymi oraz kiszonymi, dlatego każdego roku z niecierpliwością czekam, aż pojawią się one w pobliskim warzywniaku lub później w ogródku mamy. Dziś zapraszam Was na małosolne w moim wydaniu, polecam :)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 979
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 979
Składniki
Ogórki umyć, włożyć do słoika, dodać pokrojone ząbki czosnku i umyte gałązki kopru. Zasypać solą i zalać wrzątkiem tak, aby zakryło wszystkie ogórki.
Zakręcić, przewrócić do góry dnem, potrząsnąć, żeby sól się rozpuściła. Po 1-2 dniach ogórki są gotowe do spożycia.