Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dziecka zajadałam się ogórkami pod różną postacią: surowymi, często prosto z krzaka, małosolnymi oraz kiszonymi, dlatego każdego roku z niecierpliwością czekam, aż pojawią się one w pobliskim warzywniaku lub później w ogródku mamy. Dziś zapraszam Was na małosolne w moim wydaniu, polecam :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Składniki
Ogórki umyć, włożyć do słoika, dodać pokrojone ząbki czosnku i umyte gałązki kopru. Zasypać solą i zalać wrzątkiem tak, aby zakryło wszystkie ogórki.
Zakręcić, przewrócić do góry dnem, potrząsnąć, żeby sól się rozpuściła. Po 1-2 dniach ogórki są gotowe do spożycia.