Do góry

Przetwory Przepis na:

Morelowa konfitura

Morelowa konfitura

Autor:

Przepisów i artykułów: 2315 Ocena: 14637

Dodano:

Odsłon: 1854

Wspaniała konfitura do gofrów i naleśników.

Składniki

  • 1 kg moreli (waga bez pestek)
  • 1 szklanka wody
  • Cukier 1 kg
  • ¼ szklanki soku z pomarańczy
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Morele opłukać, wydrylować i włożyć do gorącego syropu przygotowanego z wody i cukru. Zagotować- wystudzić i powtórzyć tę czynność dwa razy. Podczas ostatniego gotowania wlać sok z pomarańczy i gotować na bardzo małym ogniu około 10 minut. Zszumować podczas gotowania, przełożyć gorącą konfiturę do wyparzonych słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń