Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała konfitura do gofrów i naleśników.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14084
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1624
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16045
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6451
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14084
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1624
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16045
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6451
Składniki
Wykonanie: Morele opłukać, wydrylować i włożyć do gorącego syropu przygotowanego z wody i cukru. Zagotować- wystudzić i powtórzyć tę czynność dwa razy. Podczas ostatniego gotowania wlać sok z pomarańczy i gotować na bardzo małym ogniu około 10 minut. Zszumować podczas gotowania, przełożyć gorącą konfiturę do wyparzonych słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem.