Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała konfitura do gofrów i naleśników.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 289
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 94
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 132
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 289
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 94
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 132
Składniki
Wykonanie: Morele opłukać, wydrylować i włożyć do gorącego syropu przygotowanego z wody i cukru. Zagotować- wystudzić i powtórzyć tę czynność dwa razy. Podczas ostatniego gotowania wlać sok z pomarańczy i gotować na bardzo małym ogniu około 10 minut. Zszumować podczas gotowania, przełożyć gorącą konfiturę do wyparzonych słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem.