Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do naleśników, lodów i deserów. Jeśli mamy nadmiar tych owoców w swoim ogrodzie, trzeba zrobić chociaż kilka słoiczków.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 79
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4194
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8658
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 79
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4194
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8658
Składniki
Jabłka umyć, obrać , wyciąć gniazda nasienne i pokroić w mniejsze cząstki. Do szerokiego garnka z grubym dnem wlać szklankę wody i chwilę ją pogotować. Dodać pokrojone jabłka i smażyć 15 minut, często mieszając. Dodać cukier i smażyć aż jabłka się rozpadną. Wlać sok z cytryny. Zmiksować i przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 10 minut.