Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do naleśników, lodów i deserów. Jeśli mamy nadmiar tych owoców w swoim ogrodzie, trzeba zrobić chociaż kilka słoiczków.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 42
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 321
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40445
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 42
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 321
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40445
Składniki
Jabłka umyć, obrać , wyciąć gniazda nasienne i pokroić w mniejsze cząstki. Do szerokiego garnka z grubym dnem wlać szklankę wody i chwilę ją pogotować. Dodać pokrojone jabłka i smażyć 15 minut, często mieszając. Dodać cukier i smażyć aż jabłka się rozpadną. Wlać sok z cytryny. Zmiksować i przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 10 minut.