Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy i najsmaczniejszy mus jabłkowy. Doskonały do świeżych bułeczek, gofrów, deserów i ciast.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 37
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 294
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40434
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 37
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 294
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40434
Składniki
Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Owoce kroimy na kawałki - ja kroję je kratką do warzyw /taką jak warzywa na sałatkę jarzynową, dzięki czemu szybciej i równomiernie się rozgotują/. Jabłka wrzucamy do garnka, skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy cukier /w ilości zależnej od słodkości owoców/, mieszamy i odstawiamy na 20 min by jabłka puściły sok. Garnek wstawiamy na mały ogień i powoli gotujemy często mieszając by mus się nie przypalił. Mus gotujemy do czasu aż cukier się rozpuści a owoce rozgotują się. Jeśli chcemy uzyskać jednolity mus owoce możemy zmiksować blenderem. Gotowy mus przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 15-20 min.