Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy i najsmaczniejszy mus jabłkowy. Doskonały do świeżych bułeczek, gofrów, deserów i ciast.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5814
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9633
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 291
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5814
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9633
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 291
Składniki
Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Owoce kroimy na kawałki - ja kroję je kratką do warzyw /taką jak warzywa na sałatkę jarzynową, dzięki czemu szybciej i równomiernie się rozgotują/. Jabłka wrzucamy do garnka, skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy cukier /w ilości zależnej od słodkości owoców/, mieszamy i odstawiamy na 20 min by jabłka puściły sok. Garnek wstawiamy na mały ogień i powoli gotujemy często mieszając by mus się nie przypalił. Mus gotujemy do czasu aż cukier się rozpuści a owoce rozgotują się. Jeśli chcemy uzyskać jednolity mus owoce możemy zmiksować blenderem. Gotowy mus przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 15-20 min.