Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienity dodatek do naleśników, placków ziemniaczanych czy do jabłecznika.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10562
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336867
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4610
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424494
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10562
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336867
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4610
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424494
Składniki
Obrać jabłka ze skórek i wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić w ósemki i wsypać do rondla. Na dno wlać trochę wody, aby jabłka nie przywarły do dna. Rozgotować jabłka co jakiś czas mieszając. gdy owoce będą rozgotowane wsypać cukier i gotować do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Mus włożyć do słoików. Do rondla włożyć mały ręczniczek na dno i wlać ciepłej wody. Wstawić słoiki i pasteryzować 15 min. od zagotowania.