Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienity dodatek do naleśników, placków ziemniaczanych czy do jabłecznika.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8946
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8946
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Obrać jabłka ze skórek i wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić w ósemki i wsypać do rondla. Na dno wlać trochę wody, aby jabłka nie przywarły do dna. Rozgotować jabłka co jakiś czas mieszając. gdy owoce będą rozgotowane wsypać cukier i gotować do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Mus włożyć do słoików. Do rondla włożyć mały ręczniczek na dno i wlać ciepłej wody. Wstawić słoiki i pasteryzować 15 min. od zagotowania.