Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienity dodatek do naleśników, placków ziemniaczanych czy do jabłecznika.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 59
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 37
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9291
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 59
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 37
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9291
Składniki
Obrać jabłka ze skórek i wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić w ósemki i wsypać do rondla. Na dno wlać trochę wody, aby jabłka nie przywarły do dna. Rozgotować jabłka co jakiś czas mieszając. gdy owoce będą rozgotowane wsypać cukier i gotować do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Mus włożyć do słoików. Do rondla włożyć mały ręczniczek na dno i wlać ciepłej wody. Wstawić słoiki i pasteryzować 15 min. od zagotowania.