Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienity dodatek do naleśników, placków ziemniaczanych czy do jabłecznika.
To przepis na łatwy do przygotowania, soczysty, wyjątkowo pyszny filet z pier...
Odsłon: 119
Polecam szybki prosty przepis na gorącą Babkę Wiśniową
Odsłon: 116
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 107
To przepis na łatwy do przygotowania, soczysty, wyjątkowo pyszny filet z pier...
Odsłon: 119
Polecam szybki prosty przepis na gorącą Babkę Wiśniową
Odsłon: 116
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 107
Składniki
Obrać jabłka ze skórek i wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić w ósemki i wsypać do rondla. Na dno wlać trochę wody, aby jabłka nie przywarły do dna. Rozgotować jabłka co jakiś czas mieszając. gdy owoce będą rozgotowane wsypać cukier i gotować do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Mus włożyć do słoików. Do rondla włożyć mały ręczniczek na dno i wlać ciepłej wody. Wstawić słoiki i pasteryzować 15 min. od zagotowania.