Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus śliwkowy, idealny do ciast i galaretek.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 3826
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 686
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 3826
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 686
Składniki
Śliwki bez pestek gotujemy 30 minut, rozdrabniamy blenderem, przecieramy przez sitko. Przetarte śliwki ponownie umieszczamy w garnku, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy cynamon i dokładnie mieszamy. Dobrze wymieszany gorący mus śliwkowy wlewamy do litrowego słoika. Szczelnie zamykamy, studzimy i ostudzony wstawiamy do lodówki. Smacznego!!!