Do góry

Przetwory Przepis na:

Mus śliwkowy.

Mus śliwkowy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1472 Ocena: 19362

Dodano:

Odsłon: 386

Mus śliwkowy, idealny do ciast i galaretek.

Składniki

  • śliwki węgierki bez pestek 1 kg
  • cynamon 1 łyżeczka
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Śliwki bez pestek gotujemy 30 minut, rozdrabniamy blenderem, przecieramy przez sitko. Przetarte śliwki ponownie umieszczamy w garnku, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy cynamon i dokładnie mieszamy. Dobrze wymieszany gorący mus śliwkowy wlewamy do litrowego słoika. Szczelnie zamykamy, studzimy i ostudzony wstawiamy do lodówki.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń