Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus śliwkowy, idealny do ciast i galaretek.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 113
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5675
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2710
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 113
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5675
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2710
Składniki
Śliwki bez pestek gotujemy 30 minut, rozdrabniamy blenderem, przecieramy przez sitko. Przetarte śliwki ponownie umieszczamy w garnku, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy cynamon i dokładnie mieszamy. Dobrze wymieszany gorący mus śliwkowy wlewamy do litrowego słoika. Szczelnie zamykamy, studzimy i ostudzony wstawiamy do lodówki. Smacznego!!!