Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus śliwkowy, idealny do ciast i galaretek.
Lubisz cukierki czekoladowe Kasztanki? Zachwyci cię prosty deser Kasztanek –...
Odsłon: 2397
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 77
Polecam.
Odsłon: 972
Lubisz cukierki czekoladowe Kasztanki? Zachwyci cię prosty deser Kasztanek –...
Odsłon: 2397
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 77
Polecam.
Odsłon: 972
Składniki
Śliwki bez pestek gotujemy 30 minut, rozdrabniamy blenderem, przecieramy przez sitko. Przetarte śliwki ponownie umieszczamy w garnku, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy cynamon i dokładnie mieszamy. Dobrze wymieszany gorący mus śliwkowy wlewamy do litrowego słoika. Szczelnie zamykamy, studzimy i ostudzony wstawiamy do lodówki. Smacznego!!!