Do góry

Przetwory Przepis na:

Mus z jabłek do jabłecznika

Mus z jabłek do jabłecznika

Autor:

Przepisów i artykułów: 197 Ocena: 1321

Dodano:

Odsłon: 372

Kiedy nasze jabłka odmiany Najdared nie nadają się do konsumpcji, gdyż są zwiędnięte przerabiam je na mus do jabłecznika i wkładam do słoików.

Składniki

  • Jabłka (Najdared) 3kg
  • Miód (2 łyżki)
  • Żelfix (1/2 op.)
  • Do smaku: cynamon, imbir.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mus z jabłek do jabłecznika

Przygotowanie

  1. 1. Jabłka obieram i kroję w kostkę lub małe kawałki.
    2. Do rondla wrzucam jabłka
    3. Dodaję miód, cynamon i imbir

  2. 4. Duszę aż jabłka się częściowo rozpadną.

  3. 5. Dodaję łyżkę żelfixu i gotuję kilka minut.
    6. Nakładam do słoików

  4. 7. Słoiki stawiam je do góry dnem.

  5. 8. Jak ostygną a zakrętki się wklęsną oklejam etykietami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń