Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty w wykonaniu, a zimą dostarcza wiele radości smakowych pod postacią sosów do deserów, dań obiadowych i masy do ciasta.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 136
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 136
Składniki
Ładne dojrzałe truskawki umyć i odszypułkować. Przepuścić przez maszynkę do mięsa lub zmiksować blenderem. Dodać cukier/ daję niedużo, ponieważ przygotowując zimą potrawy lub desery dosypuję odpowiednią ilość/. Zagotować na małym ogniu, często mieszając. Dodać sok z cytryn, wymieszać. Gotować bardzo krótko.
Do umytych słoików wlewać mus, zakręcić i pasteryzować jeszcze ok. 10 minut. Po pasteryzacji słoiki postawić do góry dnem i pozostawić do całkowitego wystygnięcia.
Lato zamknięte w słoiku, polecam gorąco i życzę SMACZNEGO!