Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty w wykonaniu, a zimą dostarcza wiele radości smakowych pod postacią sosów do deserów, dań obiadowych i masy do ciasta.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 798
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3087
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 798
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3087
Składniki
Ładne dojrzałe truskawki umyć i odszypułkować. Przepuścić przez maszynkę do mięsa lub zmiksować blenderem. Dodać cukier/ daję niedużo, ponieważ przygotowując zimą potrawy lub desery dosypuję odpowiednią ilość/. Zagotować na małym ogniu, często mieszając. Dodać sok z cytryn, wymieszać. Gotować bardzo krótko.
Do umytych słoików wlewać mus, zakręcić i pasteryzować jeszcze ok. 10 minut. Po pasteryzacji słoiki postawić do góry dnem i pozostawić do całkowitego wystygnięcia.
Lato zamknięte w słoiku, polecam gorąco i życzę SMACZNEGO!