Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka na chłodne zimowe wieczory
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5894
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8983
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8272
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5663
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5894
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8983
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8272
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5663
Składniki
Kilogram wiśni bez pestek (kilka owoców musi być z pestkami) wsyp do słoja, dodaj 4 goździki, kawałek cynamonu lub trochę wanilii, 25 dag cukru. Jeśli dysponujesz owocami z dzikiej wiśni - nie męcz się i nie dryluj ich. Użyj wiśni z pestkami!
Zalej to litrem spirytusu o mocy 70%. Wymieszaj, szczelnie zamknij i przechowaj do 6 miesięcy. Następnie odcedź i zlej do butelek. Wiśniówka polska powinna dojrzewać jeszcze przynajmniej pół roku.
Na zdrowie!