Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka na chłodne zimowe wieczory
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6179
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 334
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13397
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2674
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6179
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 334
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13397
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2674
Składniki
Kilogram wiśni bez pestek (kilka owoców musi być z pestkami) wsyp do słoja, dodaj 4 goździki, kawałek cynamonu lub trochę wanilii, 25 dag cukru. Jeśli dysponujesz owocami z dzikiej wiśni - nie męcz się i nie dryluj ich. Użyj wiśni z pestkami!
Zalej to litrem spirytusu o mocy 70%. Wymieszaj, szczelnie zamknij i przechowaj do 6 miesięcy. Następnie odcedź i zlej do butelek. Wiśniówka polska powinna dojrzewać jeszcze przynajmniej pół roku.
Na zdrowie!