Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka na chłodne zimowe wieczory
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1297
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 688
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 695
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1297
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 688
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 695
Składniki
Kilogram wiśni bez pestek (kilka owoców musi być z pestkami) wsyp do słoja, dodaj 4 goździki, kawałek cynamonu lub trochę wanilii, 25 dag cukru. Jeśli dysponujesz owocami z dzikiej wiśni - nie męcz się i nie dryluj ich. Użyj wiśni z pestkami!
Zalej to litrem spirytusu o mocy 70%. Wymieszaj, szczelnie zamknij i przechowaj do 6 miesięcy. Następnie odcedź i zlej do butelek. Wiśniówka polska powinna dojrzewać jeszcze przynajmniej pół roku.
Na zdrowie!