Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka na chłodne zimowe wieczory
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181934
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 173
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181934
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 173
Składniki
Kilogram wiśni bez pestek (kilka owoców musi być z pestkami) wsyp do słoja, dodaj 4 goździki, kawałek cynamonu lub trochę wanilii, 25 dag cukru. Jeśli dysponujesz owocami z dzikiej wiśni - nie męcz się i nie dryluj ich. Użyj wiśni z pestkami!
Zalej to litrem spirytusu o mocy 70%. Wymieszaj, szczelnie zamknij i przechowaj do 6 miesięcy. Następnie odcedź i zlej do butelek. Wiśniówka polska powinna dojrzewać jeszcze przynajmniej pół roku.
Na zdrowie!