Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka na chłodne zimowe wieczory
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4187
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11476
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6572
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5507
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13607
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5400
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4187
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11476
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6572
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5507
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13607
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5400
Składniki
Kilogram wiśni bez pestek (kilka owoców musi być z pestkami) wsyp do słoja, dodaj 4 goździki, kawałek cynamonu lub trochę wanilii, 25 dag cukru. Jeśli dysponujesz owocami z dzikiej wiśni - nie męcz się i nie dryluj ich. Użyj wiśni z pestkami!
Zalej to litrem spirytusu o mocy 70%. Wymieszaj, szczelnie zamknij i przechowaj do 6 miesięcy. Następnie odcedź i zlej do butelek. Wiśniówka polska powinna dojrzewać jeszcze przynajmniej pół roku.
Na zdrowie!