Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna nalewka malinowa. Ma piękny czerwony kolor i wspaniały smak. Ratuję się nią, gdy zimą łapią mnie przeziębienia.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 249
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 999
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 249
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 999
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4070
Składniki
Maliny myję, osuszam i umieszczam w wyparzonym i suchym słoju. Lekko rozduszam i zasypuje cukrem. Pozostawiam w słonecznym miejscu na dobę.
Do owoców wlewam wódkę i spirytus. Słoik odstawiam do chłodnego i ciemnego miejsca na około 6 tygodni. Od czasu do czasu potrząsam słoikiem. Po upływie 6 tygodni nalewkę przecedzam i zlewam do butelek.