Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna nalewka malinowa. Ma piękny czerwony kolor i wspaniały smak. Ratuję się nią, gdy zimą łapią mnie przeziębienia.
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1608
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 354
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1608
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 354
Składniki
Maliny myję, osuszam i umieszczam w wyparzonym i suchym słoju. Lekko rozduszam i zasypuje cukrem. Pozostawiam w słonecznym miejscu na dobę.
Do owoców wlewam wódkę i spirytus. Słoik odstawiam do chłodnego i ciemnego miejsca na około 6 tygodni. Od czasu do czasu potrząsam słoikiem. Po upływie 6 tygodni nalewkę przecedzam i zlewam do butelek.