Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna nalewka malinowa. Ma piękny czerwony kolor i wspaniały smak. Ratuję się nią, gdy zimą łapią mnie przeziębienia.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 161
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 188
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 161
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 188
Składniki
Maliny myję, osuszam i umieszczam w wyparzonym i suchym słoju. Lekko rozduszam i zasypuje cukrem. Pozostawiam w słonecznym miejscu na dobę.
Do owoców wlewam wódkę i spirytus. Słoik odstawiam do chłodnego i ciemnego miejsca na około 6 tygodni. Od czasu do czasu potrząsam słoikiem. Po upływie 6 tygodni nalewkę przecedzam i zlewam do butelek.