Do góry

Przetwory Przepis na:

Nalewka malinowa

Nalewka malinowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 101 Ocena: 819

Dodano:

Odsłon: 3383

Aromatyczna nalewka malinowa. Ma piękny czerwony kolor i wspaniały smak. Ratuję się nią, gdy zimą łapią mnie przeziębienia.

Składniki

  • 1 kg dojrzałych malin
  • 400 g cukru
  • 0,5 litra spirytusu 95%
  • 0,5 litra wódki
> 6 os. > 60 min średnie drogie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Maliny myję, osuszam i umieszczam w wyparzonym i suchym słoju. Lekko rozduszam i zasypuje cukrem. Pozostawiam w słonecznym miejscu na dobę.

  2. Do owoców wlewam wódkę i spirytus. Słoik odstawiam do chłodnego i ciemnego miejsca na około 6 tygodni. Od czasu do czasu potrząsam słoikiem. Po upływie 6 tygodni nalewkę przecedzam i zlewam do butelek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń