Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nutella ze śliwek to pyszny dodatek do pieczywa, nadaje się także do ciast i deserów.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Śliwki umyć i wydrylować, a następnie przekręcić przez maszynkę do mielenia mięsa. Przełożyć do garnka i smażyć 2 godziny razem z cukrem. Sporo soku powinni odparować. Na koniec dodać cukier wanilinowy i kakao. Śliwki smażyć jeszcze chwileczkę i gorące kłaść w słoiki, szczelnie zakręcać, odstawiać do góry dnem, nie pasteryzować.