Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nutella ze śliwek to pyszny dodatek do pieczywa, nadaje się także do ciast i deserów.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8719
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1287
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10339
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4692
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 771
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8719
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1287
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10339
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4692
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 771
Składniki
Śliwki umyć i wydrylować, a następnie przekręcić przez maszynkę do mielenia mięsa. Przełożyć do garnka i smażyć 2 godziny razem z cukrem. Sporo soku powinni odparować. Na koniec dodać cukier wanilinowy i kakao. Śliwki smażyć jeszcze chwileczkę i gorące kłaść w słoiki, szczelnie zakręcać, odstawiać do góry dnem, nie pasteryzować.