Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nutella ze śliwek to pyszny dodatek do pieczywa, nadaje się także do ciast i deserów.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Śliwki umyć i wydrylować, a następnie przekręcić przez maszynkę do mielenia mięsa. Przełożyć do garnka i smażyć 2 godziny razem z cukrem. Sporo soku powinni odparować. Na koniec dodać cukier wanilinowy i kakao. Śliwki smażyć jeszcze chwileczkę i gorące kłaść w słoiki, szczelnie zakręcać, odstawiać do góry dnem, nie pasteryzować.