Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nutella ze śliwek to pyszny dodatek do pieczywa, nadaje się także do ciast i deserów.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 223
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 23
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 223
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 23
Składniki
Śliwki umyć i wydrylować, a następnie przekręcić przez maszynkę do mielenia mięsa. Przełożyć do garnka i smażyć 2 godziny razem z cukrem. Sporo soku powinni odparować. Na koniec dodać cukier wanilinowy i kakao. Śliwki smażyć jeszcze chwileczkę i gorące kłaść w słoiki, szczelnie zakręcać, odstawiać do góry dnem, nie pasteryzować.