Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne octy owocowe same się robią i są pełne aromatu. Można je używać do sałatek i przetworów. Zainspirował mnie kilogram brzoskwiń, który spadł z drzewka na ziemię.
ręcznik papierowy, gumka recepturka
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 54
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4199
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 54
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4199
Składniki
Niestety brzoskwinie, które się obtłuką szybko ciemnieją i się psują. Trzeba jak najszybciej wykroić "siniaki", owoce kroi się w kawałki i zalewa osłodzoną wodą. Słoik przykrywa się kawałkiem ręcznika papierowego i zaciska go recepturką. Po miesiącu odcedza się owoce, a po kolejnym miesiącu ocet będzie dobry- trzeba go zlać znad osadu. Najpierw powinno przechowywać się go w chłodzie, na przypadek jakby gazował, a później można poza lodówką.
Smacznego :)