Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne octy owocowe same się robią i są pełne aromatu. Można je używać do sałatek i przetworów. Zainspirował mnie kilogram brzoskwiń, który spadł z drzewka na ziemię.
ręcznik papierowy, gumka recepturka
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2103
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 177
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1144
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1195
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12062
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2103
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 177
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1144
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1195
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12062
Składniki
Niestety brzoskwinie, które się obtłuką szybko ciemnieją i się psują. Trzeba jak najszybciej wykroić "siniaki", owoce kroi się w kawałki i zalewa osłodzoną wodą. Słoik przykrywa się kawałkiem ręcznika papierowego i zaciska go recepturką. Po miesiącu odcedza się owoce, a po kolejnym miesiącu ocet będzie dobry- trzeba go zlać znad osadu. Najpierw powinno przechowywać się go w chłodzie, na przypadek jakby gazował, a później można poza lodówką.
Smacznego :)